Een milieuvriendelijke en gezonde keuze van materialen voor vloerbekleding is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat, maar ook voor de tuin. Een vloerbekleding die geen schadelijke stoffen afgeeft, geen allergieën veroorzaakt, antistatisch en damp open is en hygiënisch blijft na verloop van tijd, daar droomt toch iedereen van. En het bestaat! Immers een woonbeton is dit allemaal, samen gaan wij voor het behoud van onze natuur.

 
 

Milieuvriendelijk beton Een woonbeton is gemaakt van beton. Beton bestaat uit zand, cement, agregaten (grind of gebroken steen) en water. Wist dat de meeste (soms zelfs alle) materialen gerecycleerd kunnen worden om zo goede, en soms zelfs betere beton te maken. Deze nieuwe 'groenere' beton put onze natuurlijke hulpbronnen niet uit zoals voorheen en het is een geweldige manier om een milieuvriendelijk huis te bouwen, dit zonder afbreuk te doen aan de kracht en de schoonheid van beton.

Met de nieuwe geavanceerde beton breekuitrustingen kan oude beton vermalen worden en gebruikt als aggregaat in in nieuwe mengsels. Aanvullende cementgebonden materialen, zoals vliegas en slakken vervangen tegenwoordig een deel van het cement-gehalte. Zodat er geen nieuwe cement geproduceerd moet worden.

"Groen" bouwen met beton impliceert dat wij op zoek gaan naar betoncentrales dewelke werken met gerecycleerde materialen om zo in combinatie met lokale grondstoffen te komen tot een speciale betonmix dewelke zo sterk of zelfs sterker is dan dan de niet gerecycleerde mixen. Op deze manier kunnen wij onze ecologische voetafdruk verkleinen en zorgen we voor een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Een aantal redenen waarom beton milieuvriendelijk is en een woonbeton een ecologische oplossing is voor uw volgende project:

  1. Het meeste beton wordt lokaal geproduceerd met lokale natuurlijke hulpbronnen. Wij werken altijd samen met een betonleverancier uit uw regio.
  2. Beton kan worden gemaakt met behulp van afvalproducten van industriële installaties die anders zou eindigen op stortplaatsen. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van uw woonbeton, vaak is gebroken puin zelfs beter dan nieuw rolgrind (waar kalkpitten in kunnen zitten)
  3. Het gebruik van gerecycleerde materialen om beton te maken helpt de CO2 uitstoot te verminderen
  4. De lichte kleur van beton weerspiegelt licht dit reduceert de verlichtigings- en energiekosten